FAQ: Lastik Nasıl Olmalı?

Lastik nasıl seçilir?

Lastiğin kesit genişliği şişirilmiş ve janta takılmış bir lastiğin en dıştan en dışa bir başka deyişle yanaktan yanağa milimetre olarak mesafesidir. Yani lastiğin yanağı, 205 milimetrenin yüzde 55 i kadardır. Lastiğin ebadındaki büyük R harfi ise bu lastiğin radyal yapıda bir gövdeye sahip olduğunu gösterir.

Sıfır lastik alırken nelere dikkat edilmeli?

Lastik Alırken Dikkat Edilmesi Gerekenler

  • Lastik Ebat Hesaplaması Aracınıza uygun lastik ebadı bellidir.
  • Lastik Üretim Tarihi Nerede Yazar?
  • Lastik Son Kullanma Tarihi Ne Zaman Biter?
  • <4×4 Lastik Seçimi.
  • Lastik Seçimi ve Yakıt Tüketimi İlişkisi.
  • Lastik Kesit Genişliği Değiştirilirse Ne Olur?
  • Lastik Desen Derinliği Nedir?

En iyi lastik nasıl anlaşılır?

İyi bir otomobil lastiği, hem yumuşak, hem de uzun kilometre yol yapabilecek kadar sert olması gerekmektedir. Yani bu iki değeri yakalaması, istenilen özellikler arasındadır. Fazla yumuşak lastiğin ve gereğinden fazla sert lastiğin sürtünme yani yol tutuş özelliği düşüktür.

Yaz lastigi alirken nelere dikkat edilmeli?

Yaz lastiklerinin daha az oyuğa sahip olması yola daha iyi temas etmesini sağlar. Bunların yanı sıra yaz lastikleri daha sessiz ve yumuşak olması yaz aylarında yaz lastik kullanımın gerekliğini de göstermektedir. Doğru aylarda doğru lastik kullanımı aracınızın performansı için önemli bir husustur.

You might be interested:  Riken Nasıl Lastik?

Oto lastik seçimi nasıl yapılır?

Araba Lastiği Seçimi Nasıl Yapılır

  1. Lastik yanak işaretlerini inceleyin. Her lastiğin yan tarafında farklı özelliklerini belirten yazılar, rakamlar yer alır.
  2. Mevsim koşullarına dikkat edin.
  3. Araç sınıfı ve kullanım alanını önemseyin.
  4. Yakıt verimliliğini ve uzun vadeli tasarrufunu hesaplayın.

Lastik alırken üretim tarihi ne olmalı?

Lastikler satın alınırken JATMA’nın tavsiye ettiği şekilde 10 yıl ömür ve uygun saklama koşulları göz önünde bulundurulmalıdır. Eğer lastik 2 yıl önce üretilmiş ve doğru şekilde saklanmış ise, doğru kullanım ile 8 yıllık daha ömrü var demektir.

Araba lastiği neye göre alınır?

Lastik Alırken Dikkat Edilmesi Gerekenler

  1. Lastik Alırken Neye Dikkat Edilir?
  2. Lastik Üzerindeki Yanak İşaretleri Ne Anlama Geliyor?
  3. Taban Genişliği Nedir?
  4. Yanak Yüksekliği (Kesit Oranı) Nedir?
  5. Jant Çapı
  6. Taşıma Kapasitesi (Yük Endeksi) Nedir?
  7. Hız Endeksi (Derecesi) Nedir?
  8. Üretim Tarihi.

Çıkma lastik nasıl anlaşılır?

Kodun son dört basamağı, lastiğin yapıldığı hafta ve yılı içerir. Örneğin, 3620 ile biten DOT kodlu bir lastik 2020’nin 36. haftasında üretilmiştir. Sonunda sadece 3 haneli bir sayı olan herhangi bir lastik 2000’den önce üretilmiştir ve kesinlikle kullanılmadan atılmalıdır.

Aşınmış lastik nasıl anlaşılır?

Lastikler eşit olarak aşınmamış ise sürüş halindeyken direksiyon simidinde titreşim hissedeceksiniz. Hızınız arttıkça titreşim yoğunluğunuz da artıyorsa lastiklerinizi dengelemeniz gerekmekte. Eğer dengeleme yapmanıza rağmen titreşim devam ediyorsa lastikleriniz aşınmış demektir ve değiştirilmesi gerek.

4 mevsim lastik olduğunu nasıl anlarız?

Lastiğin gerçek dört mevsim lastiği olup olmadığını yanağındaki işaretlerden anlayabilirsiniz. M+S ve Kar tanesi işaretleri var ise lastik kış koşulları için onaylanmış gerçek bir dört mevsim lastiğidir.

Bayat lastik nasıl anlaşılır?

Özellikle kampanyalı satışlarda üretim yılı ve kaynağı şaibeli lastikler büyük marketlerin raflarında tükeciye sunuluyor. Bu lastiklerin bayat olduğunu anlamanın en kestirme yolu lastik markasının hemen altında yer alan 4 haneli rakama dikkat etmeli.

You might be interested:  Hızlı Cevap: Metzeler Lastik Hangi Ülkenin?

Kış lastiği neye göre alınır?

Kullanılması gereken kış lastiği yaşanılan bölgeye göre değişiklik gösterebilir, iklim koşulları dikkate alınarak lastik seçimi yapılmalıdır. Kış lastiklerinin diş derinliği 4 mm.’nin altında olmamalıdır. Kış lastiğinin üretim yılı kontrol edilmelidir. Son 5 yıl içerisinde üretilmiş olan lastikler tercih edilmelidir.

H lastik mi V lastik mi?

Bir lastiğin yapacağı maksimum hız sınırını belirtir. V hız endeksi, 240 km/saat; H endeksi ise 210 km/saat değerlerine denk gelmektedir. Yani lastik ekstra yük taşıyabilir hale getirilir.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Adblock
detector