Hızlı Cevap: Yazlık Lastik Ne Zaman Takılır 2020?

Yaz lastiği ne zaman takılır 2021?

Ülkemizde tescil edilmiş olsun veya olmasın, şehirlerarası karayollarında yolcu ve eşya taşımalarında kullanılan taşıtlarda her yılın 1 Aralık ile takip eden yılın 1 Nisan tarihleri arasında kalan dört aylık dönemde kış lastiği kullanılması zorunludur. Yaz lastikleri her yıl 1 Nisan’dan itibaren takılmalıdır.

Yaz lastiği ne zaman takılır?

Araçlarda yaz lastiklerinin yasal olarak 1 Nisan itibari ile kullanılmaya başlanması gerekiyor. Araç sahiplerinin sürüş güvenliği açısından yolculuğa çıkmadan önce mutlaka kış lastiklerinin yerine yaz lastiklerini taktırmaları gerekiyor.

Yazlık lastik değişimi ne zaman?

Yaz lastik değişimi 1 Nisan itibari ile başlar. 1 Aralık itibari ile de kış lastiğine geçiş yapılır. Lastiklerin sezonsal değişime tâbi tutulması sürücü güvenliği ve sürüş konforu için çok önemlidir. Yaz lastikleri yakıt tüketiminde tasarruf sağlıyor.

Araba lastik yazlık mı kışlık mı nasıl anlaşılır?

Kış lastiklerini diğer lastiklerden ayıran bazı özellikler vardır: sırt kauçuğu, diş derinliği, sırt deseni ve keskin uçlar. Soğuk havalarda yaz lastiklerinin kauçuk sırtı sertleşir ve yeterli çekiş sağlayamaz. Keskin uçlar ve lastik sırtında bulunan binlerce yarık ise buzda çekişi kolaylaştırır.

Yaz lastiği kaç derece?

Hava sıcaklığı 7°C’nin altına düştüğü andan itibaren kullanmak gerekir çünkü hava sıcaklığı, 7°C’nin altına düştüğü zaman standart lastikte kullanılan karışımlar sertleşmekte ve tutunma özelliklerinin bir kısmını kaybetmektedir.

You might be interested:  Lastik Tamir Kiti Nasıl Çalışır?

Lastiği ne zaman takılır?

Şehirler arası yük ve yolcu taşıyan ticari araçlar için kış lastiği takma zorunluluğu her yıl olduğu gibi bu yıl da 1 Aralık’ta başlayacak. Buna göre, yolcu ve eşya taşımalarında kullanılan araçlar her yıl 1 Aralık ile 1 Nisan tarihlerinde zorunlu olarak kış lastiği kullanacak. KIŞ LASTİĞİ HANGİ ARAÇLARA ZORUNLU 2021?

Kış Lastik değişimi ne zaman?

Genel bir söyleyişle Ekim, Kasım aylarında kış lastiğine geçmek tavsiye edilebilir. Ancak yasaya göre kış lastiği kullanım tarih aralığı 1 Aralık – 1 Nisan arasıdır. Ayrıca kış lastiği takma zorunluluğunun bitiş tarihi mevsim koşullarına bağlı olarak 1 ay uzatılabilir.

Lastik değişimi kaç TL?

Lastik sökme takma ücretleri, binek araçlar için 60-120 lira, SUV ve hafif ticari araçlar için 75-125 lira aralığında değişiyor.

Yazın kış lastiği kullanılırsa ne olur?

Yazın kış lastiği kullanmak özellikle fren mesafesinin uzamasına neden oluyor. “- Yaz mevsiminde kış lastiği ile devam edildiğinde lastikler aşırı aşınma nedeni ile çabuk yıpranır. Yaz lastiklerinin dönme direncinin kış lastiklerine oranla daha düşük olması, daha az yakıt ve daha az aşınma anlamına gelir.

Lastik değişimi hangi ay?

Şehirler arası yük ve yolcu taşıyan ticari araçlar için kış lastiği takma zorunluluğu her yıl 1 Aralık’ta başlıyor. Yolcu ve eşya taşımalarında kullanılan araçlar her yıl 1 Aralık ile 1 Nisan tarihlerinde zorunlu olarak kış lastiği kullanıyor.

Kış lastiği ne zaman Çikarilir 2021?

Kış lastiği takma zorunluluğu 1 Aralık’ta başlayacak ve 1 Nisan 2021 ‘e kadar devam edecek. Kurala uymayan araçların sürücülerine 776 lira ceza kesilecek. Söz konusu ceza, Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından açıklanacak yeniden değerleme oranı çerçevesinde 1 Ocak 2021 itibarıyla güncellenecek.

Lastik yazlık mı kışlık mı nasıl anlaşılır?

Kış şartlarında sürüş söz konusu olduğunda, dört mevsim lastikleri, yaz ve kış performans becerilerinin karışımına sahip olmalarından dolayı yaz lastiklerinden daha uygundur ancak biz, sert kış şartlarında en iyi çekiş ve performansı elde etmek için, kış lastiklerine geçmeyi öneririz.

You might be interested:  FAQ: Taurus Lastik Ne Malı?

Lastiğim kışlık mı nasıl anlarız?

Kış Lastiği Nasıl Anlaşılır? RMA (Rubber Manufacturers Association) ve ASTM şartlarını sağlayan, üzerinde M+S veya kar tanesi sembolünü taşıyan lastikler, kış lastiği olarak kabul edilir.Bir lastiğin kış lastiği olup olmadığını anlamanın kolay yollarından bir diğeri de üzerindeki desenlere dikkatli bakmaktır.

Lastik mevsimi nasıl anlaşılır?

Lastiğin gerçek dört mevsim lastiği olup olmadığını yanağındaki işaretlerden anlayabilirsiniz. M+S ve Kar tanesi işaretleri var ise lastik kış koşulları için onaylanmış gerçek bir dört mevsim lastiğidir.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Adblock
detector