Kışlık Lastik Ne Zaman Takılır 2018?

Kış lastikler ne zaman takılır?

Şehirler arası yük ve yolcu taşıyan ticari araçlar için kış lastiği takma zorunluluğu her yıl olduğu gibi bu yıl da 1 Aralık’ta başlayacak. Buna göre, yolcu ve eşya taşımalarında kullanılan araçlar her yıl 1 Aralık ile 1 Nisan tarihlerinde zorunlu olarak kış lastiği kullanacak.

Ankara’da kışlık lastik ne zaman takılır?

Şehirlerarası yolcu ve yük taşıyan araçlar için zorunlu olan kış lastiği uygulaması 1 Aralık günü devreye girecek. 1 Aralık 2020 ve 1 Nisan 2021 tarihleri arasında uygulanacak olan zorunlu kış lastiği uygulamasının şartlarına uymayan vatandaşlara para cezası verilecek.

Almanyada kış lastikleri ne zaman takılır?

Almanya’da 4 Aralık 2010 tarihinden itibaren kış mevsiminde araçlarda kışlık lastik takma mecburiyeti bulunuyor. Almanya’da kışlık lastiklerin ekim ayının başından nisan ayın ortasına kadar takılması tavsiye ediliyor.

2020 kış lastiği uygulaması ne zaman başlıyor?

Tebliğe göre, Türkiye’de tescil edilmiş olsun veya olmasın, şehirlerarası kara yollarında yolcu ve eşya taşımalarında kullanılan taşıtlarda her yılın 1 Aralık ile takip eden yılın 1 Nisan tarihleri arasında kalan 4 aylık dönemde kış lastiği kullanılması zorunlu.

Kış lastikleri kaç derecede kullanılır?

Hava sıcaklığı, 7°C’nin altına düştüğünde, standart lastikte kullanılan karışımlar sertleşerek tutunma özelliklerinin bir kısmını kaybederler. Bu yüzden kış lastiklerini sadece kar yağdığında değil, hava sıcaklığı 7°C’nin altına düştüğü andan itibaren kullanmamız gerekmektedir.

You might be interested:  Soru: Dunlop Nasıl Lastik?

4 mevsim lastikler kış lastiği yerine geçer mi?

Zorlu kış koşulları ile nadiren karşılaştığınız durumlarda ise her mevsim kullanılabilen dört mevsim lastikleri tercih edebilirsiniz. Fakat genellikle dört mevsim lastiklerin sırt deseni kış lastiklerini anımsatır ve bu sayede kış koşullarındaki performansları, yaz koşullarındakinden daha iyi olur.

Ankara’da kış lastiği zorunlu mu?

5- Valiliğimizin 14.11.2017 tarih ve 179 sayılı kararı uyarınca İlimiz sınırları içerisinde faaliyet gösteren yolcu ve eşya taşımasında kullanılan ticari araçlarda da 01 Aralık 2017 – 01 Nisan 2018 tarihleri arasında kış lastiği kullanılması zorunludur.

Kış lastiği kullanmamanın cezası ne kadar?

2021 Kış lastiği takmama cezası ne kadar? 2021 yılı için kış lastiği cezası 835 TL’dir. (Karayolları trafik kanunu, Madde 65/A). Ayrıca kanuna göre ve bu araçların lastiklerini uygun hale getirebilecekleri en yakın yerleşim birimine kadar gitmelerine denetimle görevli olanlar tarafından izin verilir.

Hangi illerde kış lastiği takma zorunluluğu var?

Kış lastiği zorunluluğunun uygulandığı şehirler; İstanbul, Ankara, Bursa, Edirne, Afyonkarahisar, Ağrı, Aksaray, Amasya, Ardahan, Artvin, Batman, Bayburt, Bilecik, Bitlis, Bolu, Burdur, Çankırı, Çorum, Denizli, Düzce, Elazığ, Erzincan, Erzurum, Eskişehir, Gümüşhane, Hakkâri, Iğdır, Isparta, Karabük, Karaman, Kars,

Almanyada kış lastiği zorunlu mu?

Kış şartlarında zorunlu. Lastikleriniz M+S işaretlemesine sahip olmalı ( kış lastikleri veya dört mevsim lastikleri ).

Almanyada yazlik lastik ne zaman?

Yaz lastikleri her yıl 1 Nisan’dan itibaren takılmalıdır.

Kış lastiği takma mecburiyeti ne zaman başlıyor?

MADDE 5 – (1) Ülkemizde tescil edilmiş olsun veya olmasın, şehirlerarası karayollarında yolcu ve eşya taşımalarında kullanılan taşıtlarda her yılın 1 Aralık ile takip eden yılın 1 Nisan tarihleri arasında kalan dört aylık dönemde kış lastiği kullanılması zorunludur.

Özel araçlarda kış lastiği takmak zorunlu mu?

Yük ve yolcu taşımacılığı yapanlar dışındaki hususi araçlar için uygulama zorunlu değil ancak can ve mal güvenliğiyle sorunsuz seyahat için kış şartlarında tüm araçlarda kış lastiği kullanılması gerekiyor.

You might be interested:  Hızlı Cevap: Lastik Değişimi Nasıl Yapılır?

Hangi aylarda kış lastiği zorunlu?

➢ Ülkemizde tescil edilmiş olsun veya olmasın, şehirlerarası karayollarında yolcu ve eşya taşımalarında kullanılan taşıtlarda her yılın 1 Aralık ile takip eden yılın 1 Nisan tarihleri arasında kalan dört aylık dönemde kış lastiği kullanılması zorunludur.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Adblock
detector