Muayenede Lastik Ebatları Farklı Olursa 2020?

Kaynaklı lastik muayeneden geçer mi?

Lastiği dış yüzeyinde lastiğin iskeletine kadar derin aşınmalar var ise aracınız muayeneden geçemez ve ağır kusurlu kabul edilir. Lastiklerde tehlike arz edecek yarıklar, yırtıklar ve kesikler var ise ağır kusur sınıfına girmektedir.

Farklı ebatları Jant muayeneden geçer mi?

Sizin arabanız 15″ jant olabilir, fakat aynı marka ve modelin farklı donanımlarında daha büyük yada küçük bir jant modeli seri üretim olarak sunulan bir opsiyon ise aracınız muayeneden geçer.

BMW ön arka lastik ebatları neden farklı?

Aracınız arkadan itişli olduğu ve motorun da yüksek tork üretme özelliği nedeniyle aracın sürüş güvenliğiyle yol tutuş özellikleri dikkate alındığında arka tekerlekleri, önlere göre daha geniş tabanlıdır. Kış lastiği olarak tercih edeceğiniz 63.14 cm çapı olan 225/50 R16 ebatları araca uygundur.

Kaç yıllık lastik muayeneden geçmez?

Araba lastiklerinde raf ömrü 10 yıl araca takıldıktan sonraki ömrü 5 yıldır. Yapılan araştırmalar, yeni üretilen lastikler ile 3 yıl önce üretilmiş lastikler arasında performans anlamında hiç bir farkın olmadığını kanıtlamıştır.

Balonlu Lastik muayeneden geçer mi?

Lastik yanağında balon oluşması ağır kusurdur, muayeneden geçemezsiniz.

You might be interested:  Barum Nasıl Bir Lastik?

Yazlik lastik muayeneden geçer mi?

Hususi otomobiller için kışın yaz lastiği ile muayeneden geçebilirsiniz. (Lastiklerinizin diş derinliği 1.6 mm’den fazla ve ebatları fabrikanın belirlediği şekilde olması koşuluyla) Aynı şekilde ticari olmayan araçlar ile yazın kış lastiği ile muayeneden geçebilirsiniz.

Lastik ebatları aynı olmazsa muayeneden geçer mi?

Aynı aksta farklı lastikler kullanmak Aynı desen: Aracınızın muayeneden sorunsuz geçmesini istiyorsanız aynı aks üzerinde bulunan lastiklerin birbiriyle tamamen aynı olması gerekiyor (marka, model, ebat ). Ayrıca lastiklerin diş derinlikleri birbirine denk olmalı.

Araç muayene ağır kusurlar nelerdir?

Fren ve göz muayenesi testlerine göre ağır kusur sayılanlar:

  • ABS sisteminin çalışmaması
  • El freninin tutmaması
  • Fren diskleri ve balataların aşınma sınırına ulaşmış olması
  • Yağ kaçağı olması
  • Frenlerin tutmaması
  • Fren diskleri ve balatalarda çatlak olması
  • Sağ ve sol tekerlerde frenleme farkının %30 ve üzeri olması

Araç muayenesinde nelere bakılıyor 2021?

Kontrol Edilen Noktalar

  • Taşıt tanıtımı
  • Fren Sistemi.
  • Direksiyon, Direksiyon sistemi.
  • Görüş Özellikleri.
  • Lambalar, Yansıtıcılar, Elektrik Teçhizatı, Aydınlatma sistemi.
  • Dingiller (Tekerlekler), Lastikler, Süspansiyon.
  • Şasi ve Şasi Bağlantıları
  • Zorunlu Ekipmanlar.

Ön ve arka lastik ebatları farklı olması muayeneden geçer mi?

TÜVTÜRK Araç Muayenesi ‘nde lastiklerin diş derinliği kontrol edilir, lastik diş derinliği1.6 mm (motosikletlerde 1 mm) altında ise araç muayeden kalır. Lastik desenlerinin farklı olması “Ağır Kusur” değildir.

Arabada lastik ebatları farklı olursa ne olur?

Farklı ebat lastik kullanımı, aracın garanti kapsamından çıkmasına neden olur. Dolayısıyla üreticinin uygun gördüğü lastik ebatlarını tercih etmek gerekir. Farklı lastik ebatları aracın birçok özelliğinin değişmesine yol açar.

Araç muayeneden geçmezse ne olur?

Aracınızın ağır kusurlu olarak muayeneden geçememesi durumunda size bilgi verilecek ve aracın değişmesi ya da onarılması gereken parçasının düzeltilmesi ve kontrol için tekrar geri getirilmesi istenecektir. Geri getirilme süresi ise 1 ay içerisinde olacaktır.

You might be interested:  Okuyucular soruyor: Strial Lastik Kimin?

Bir lastiğin ömrü ne kadardır?

Maksimum 10 yıl Lastiklerin raf ömrü üretim tarihinden itibaren on yıldır. Diyelim ki bir lastik üretim tarihinden itibaren onuncu yılını doldurdu fakat hala kullanılabilir durumda görünüyor ve hatta diş derinliği 1,6 mm’ye kadar aşınmamış durumda.

Oto lastik tarihi önemli mi?

Eğer lastik 2 yıl önce üretilmiş ve doğru şekilde saklanmış ise, doğru kullanım ile 8 yıllık daha ömrü var demektir. Ülkemizde araç altında lastiklerin 3-5 yıl kullanıldığını dikkate alırsak, bayilerden lastik alırken 5 yıldan daha eski üretim tarihi olan lastikleri almamaya özen gösteriniz.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Adblock
detector