Okuyucular soruyor: Lastik Uretim Yili Nasil Anlasilir?

Araç lastiklerinin üretim tarihi nerede yazıyor?

Ayrıca üretilen tüm lastiklerde üretim haftası ve yılı yanak kısmında belirtilmektedir. Bu değerler genellikle DOT(Date Of Production ) kısaltması ile 1220(2020’nin 12.haftası) üretim gibi hafta ve yıl şeklinde belirtilir.

Lastik alırken üretim tarihi ne olmalı?

Lastikler satın alınırken JATMA’nın tavsiye ettiği şekilde 10 yıl ömür ve uygun saklama koşulları göz önünde bulundurulmalıdır. Eğer lastik 2 yıl önce üretilmiş ve doğru şekilde saklanmış ise, doğru kullanım ile 8 yıllık daha ömrü var demektir.

Lastik Üretim Yılı Önemli mi?

Lastiğin araca takıldığı tarih önemlidir. Lastiğin araca takıldığı tarihten 5 yıl sonra lastiğin ömründen dolayı eskidiğini söyleyebiliriz. Depodan takılan 2 yıl eski lastiği araca takmak lastiğin ömründen 2 yıl gittiği anlamına gelmemektedir.

Bayat lastik nasıl anlaşılır?

Özellikle kampanyalı satışlarda üretim yılı ve kaynağı şaibeli lastikler büyük marketlerin raflarında tükeciye sunuluyor. Bu lastiklerin bayat olduğunu anlamanın en kestirme yolu lastik markasının hemen altında yer alan 4 haneli rakama dikkat etmeli.

Michelin motosiklet lastik tarihi nerede yazar?

Motosiklet lastik bilgileri, kabartmalar şeklinde lastiğin üzerinde bulunur.

Bir lastiğin ömrü kaç km?

Tabii lastik ömrünün kaç kilometre olduğu ise yine yukarıda verilen birçok etmene bağlı olarak değişkenlik göstermektedir. Belirlenmiş olan koşullarda binek araçların lastiklerinin kullanılması, herhangi bir darbe almamış olmasıyla 50 bin ila 80 bin kilometre arasında lastik ömründen bahsetmek mümkün.

You might be interested:  Okuyucular soruyor: Debica Lastik Hangi Markanın?

Lastiğin üretim tarihi nerede yazar?

Lastiklerin üretim tarihi dış lastik üzerindeki 4 rakamdan oluşur. ilk iki rakam lastiğin üretildiği haftayı, son iki rakam ise yılını verir. 1 yılda 52 hafta vardır ve örneğin 2704 olan DOT tarihi 2004 yılının 27. haftasında üretildiği anlamına gelir.

Tekerleğin üretim tarihi nerede yazıyor?

Lastiğin üzerinde oval bir çerçevenin içerisinde 4 haneli bir sayı göreceksiniz. Bunlardan ilk iki hanesi, lastiğin yılın kaçıncı haftasında üretildiğini son iki hanesi ise hangi yıl üretildiğini gösterir.

Lastik tarihi eski olursa ne olur?

Eski tarihli lastikler doğru koşullarda saklandığı sürece, yeni tarihli lastiklerle aynı sonuçları vermektedir. Lastik firmalarının garantileri de, 8 yaşa kadar olan lastikler için fatura tarihinden itibaren 2 yıl olarak (maksimum ürün yaşı 10 yıl) uygulanmaktadır.

Yaz lastiği kaç yıl kullanılır?

Maksimum 10 yıl Lastiklerin raf ömrü üretim tarihinden itibaren on yıldır.

Lastik kaç yılda bir değiştirilmeli?

On seneden eski tüm lastikler (yedek lastikler dahil) artık kullanılmamalı ve yeni lastiklerle değiştirilmelidir.

Lastik taban bozukluğu nasıl Anlaşilir?

Uzun süre (birkaç ay) kullanmadığınız aracınızın direksiyon başına geçtiğinizde ilk birkaç kilometre boyunca direksiyonda geçici bir titreme hissi varsa lastiklerinizin tabanı bozulmuş olabilir. Uzun süre park halinde kalan araçlarda oluşan bu şekil bozukluğu genelde geçicidir ancak kimi zaman kalıcı hale de gelebilir.

Iyi lastik nasıl anlasılır?

İyi bir otomobil lastiği, hem yumuşak, hem de uzun kilometre yol yapabilecek kadar sert olması gerekmektedir. Yani bu iki değeri yakalaması, istenilen özellikler arasındadır. Fazla yumuşak lastiğin ve gereğinden fazla sert lastiğin sürtünme yani yol tutuş özelliği düşüktür.

Otomobil lastiği ne zaman değiştirilir?

Kullanım süresine, aracın ağırlığına ya da sürüş şekline göre lastik ömrü uzayıp kısalabilir. Ancak her ne olursa olsun lastikler, hiç kullanılmamış olsalar bile üretim tarihlerinden itibaren raf ömrü olan 10 sene sonunda değiştirilmelidir.

You might be interested:  Okuyucular soruyor: Lastik Patlarsa Ne Yapmalı?

Kış lastiğinin iyi olduğunu nasıl anlarız?

Kış Lastiği Nasıl Anlaşılır? RMA (Rubber Manufacturers Association) ve ASTM şartlarını sağlayan, üzerinde M+S veya kar tanesi sembolünü taşıyan lastikler, kış lastiği olarak kabul edilir.Bir lastiğin kış lastiği olup olmadığını anlamanın kolay yollarından bir diğeri de üzerindeki desenlere dikkatli bakmaktır.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Adblock
detector