Petlas Lastik Üretim Tarihi Nasıl Anlaşılır?

Bridgestone lastik tarihi nasıl okunur?

Yine lastiğin dış yüzeyinde DOT yazısını bulmanız gerekir. Ancak diğer lastiklerin aksine 4 haneli değil d e 8 haneli bir sayı göreceksiniz. Bu sayının son 4 hanesi sırasıyla üretim haftası ve yılını ifade eder. Aynı şekilde Bridgestone marka lastik üretim tarihini de bu şekilde öğrenebilirsiniz.

Petlas Elegant lastik tarihi nerede yazar?

Lastiklerin üretim yılı bilgisi lastik üzerinde yer almaktadır. Lastiklerin üretim yılı lastiğin yanlarında yer almakta olan DOT Numarası sayesinde kolaylıkla öğrenilmektedir. Lastik üretim tarihi öğrenmek için aşağıdaki resimdeki gibi bir kontrol gerçekleştirebilirsiniz.

Lastik Üretim tarihi kaç olmalı?

Lastikler satın alınırken JATMA’nın tavsiye ettiği şekilde 10 yıl ömür ve uygun saklama koşulları göz önünde bulundurulmalıdır. Eğer lastik 2 yıl önce üretilmiş ve doğru şekilde saklanmış ise, doğru kullanım ile 8 yıllık daha ömrü var demektir.

Lastik Dot ne demek?

DOT: LASTİK ÜRETİM TARİHİNİ TESPİT ETMENİZİ SAĞLIYOR. Lastikler kullanılmadıklarında bile eskir: Zaman içerisinde hamur kaçınılmaz olarak sertleşir ve kavrama kabiliyetini yitirir. Bu son derece basit: Üretim tarihi lastik yanağındaki DOT denilen kodlarla belirtilir.

Lastiğin üretim tarihini nasıl anlarız?

Lastiklerin üretim tarihi dış lastik üzerindeki 4 rakamdan oluşur. ilk iki rakam lastiğin üretildiği haftayı, son iki rakam ise yılını verir. 1 yılda 52 hafta vardır ve örneğin 2704 olan DOT tarihi 2004 yılının 27. haftasında üretildiği anlamına gelir.

You might be interested:  Soru: Dunlop Lastik Yorumları?

Bridgestone lastik ömrü kaç km?

Lastik, diş derinliği 1,6 mm’den az ise, mutlaka yenisi ile değiştirilmelidir. Düzensiz veya anormal aşınmaları engellemek için düzenli olarak (10.000 km ‘de bir) lastiklerin yerini değiştirin.

Lastiğin üretim tarihi nerede yazar?

Lastiğin üzerinde oval bir çerçevenin içerisinde 4 haneli bir sayı göreceksiniz. Bunlardan ilk iki hanesi, lastiğin yılın kaçıncı haftasında üretildiğini son iki hanesi ise hangi yıl üretildiğini gösterir.

Lastiğin üretim tarihi önemli mi?

Eğer lastik 2 yıl önce üretilmiş ve doğru şekilde saklanmış ise, doğru kullanım ile 8 yıllık daha ömrü var demektir. Ülkemizde araç altında lastiklerin 3-5 yıl kullanıldığını dikkate alırsak, bayilerden lastik alırken 5 yıldan daha eski üretim tarihi olan lastikleri almamaya özen gösteriniz.

Bir lastiğin ömrü kaç km?

Tabii lastik ömrünün kaç kilometre olduğu ise yine yukarıda verilen birçok etmene bağlı olarak değişkenlik göstermektedir. Belirlenmiş olan koşullarda binek araçların lastiklerinin kullanılması, herhangi bir darbe almamış olmasıyla 50 bin ila 80 bin kilometre arasında lastik ömründen bahsetmek mümkün.

Lastik tarihi eski olursa ne olur?

Eski tarihli lastikler doğru koşullarda saklandığı sürece, yeni tarihli lastiklerle aynı sonuçları vermektedir. Lastik firmalarının garantileri de, 8 yaşa kadar olan lastikler için fatura tarihinden itibaren 2 yıl olarak (maksimum ürün yaşı 10 yıl) uygulanmaktadır.

Otomobil lastikleri kaç yılda bir değişir?

Pratik bilgiler: Lastik Değişim Zamanı On seneden eski tüm lastikler (yedek lastikler dahil) artık kullanılmamalı ve yeni lastiklerle değiştirilmelidir.

Kış lastiği ne kadar kullanılır?

Kullanım ömürleri genellikle 5 yıldır. Ülkemizdeki kış lastiği diş derinliği için yasal limit ise 1.6 mm’dir.

Dotlu lastik ne demek?

Lastiklerinizin yaşını bulmak için lastik üzerinde DOT Tarih Kodunu bulmanız gerekir. Bu özel lastik, 2007’nin 35. haftasında üretilmiştir. 2000 ve sonrasında üretilen lastiklerde son dört rakam, lastiğin üretildiği hafta ve yılı gösterir. İlk iki rakam haftayı, ikinci iki rakam ise yılı belirtir.

You might be interested:  Sık sorulan: Sertleşmiş Lastik Nasıl Yumuşatılır?

Dot ne anlama gelir?

DOT Hakkında Kısa Bilgi: Birleşik Devletler’in ve bir çok eyaletinin Ulaştırma Bakanlığı’nın kısaltmasıdır. ABD’deki 1967 yılında kurulmuştur.

Dot kodu nedir?

DOT kodu, Amerikan Ulaştırma Bakanlığı (Department of Transportation) tarafından ABD’de satışa sunulan tüm lastikler için zorunlu koşulan bir kodlamadır. Küreselleşme ile birlikte Avrupa’da satılan lastiklerin büyük bir çoğunluğunda da bu kodlamayı görebiliriz.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Adblock
detector