Sık sorulan: Lassa Lastik Yaşı Nasıl Anlaşılır?

Lassa lastik üretim tarihi nasıl okunur?

Lastiğin üretim tarihi de dikkat edilmesi gereken konulardan bir tanesi. Lastiğin üzerinde oval bir çerçevenin içerisinde 4 haneli bir sayı göreceksiniz. Bunlardan ilk iki hanesi, lastiğin yılın kaçıncı haftasında üretildiğini son iki hanesi ise hangi yıl üretildiğini gösterir.

Bridgestone lastik tarihine nasıl bakılır?

Yine lastiğin dış yüzeyinde DOT yazısını bulmanız gerekir. Ancak diğer lastiklerin aksine 4 haneli değil d e 8 haneli bir sayı göreceksiniz. Bu sayının son 4 hanesi sırasıyla üretim haftası ve yılını ifade eder. Aynı şekilde Bridgestone marka lastik üretim tarihini de bu şekilde öğrenebilirsiniz.

Lastiğin iyi olduğunu nasıl anlarız?

İyi bir otomobil lastiği, hem yumuşak, hem de uzun kilometre yol yapabilecek kadar sert olması gerekmektedir. Yani bu iki değeri yakalaması, istenilen özellikler arasındadır. Fazla yumuşak lastiğin ve gereğinden fazla sert lastiğin sürtünme yani yol tutuş özelliği düşüktür.

Lastik aşınması nasıl anlaşılır?

Henüz yeniyken lastiklerinizin diş derinliği en yüksek seviyededir ancak kilometreler kat edildikçe bu derinlik giderek azalır. Dolayısıyla lastik sırtı, hamur koruma katmanı seviyesine ( aşınma göstergesi) ulaştığında lastiğin değiştirilmesi gerekir.

Oto lastik üretim tarihi nerede yazar?

Lastiklerin üretim tarihi dış lastik üzerindeki 4 rakamdan oluşur. ilk iki rakam lastiğin üretildiği haftayı, son iki rakam ise yılını verir. 1 yılda 52 hafta vardır ve örneğin 2704 olan DOT tarihi 2004 yılının 27. haftasında üretildiği anlamına gelir.

You might be interested:  FAQ: Lastik Ölçüleri Ne Anlama Geliyor?

Lastik Üretim tarihi kaç olmalı?

Lastikler satın alınırken JATMA’nın tavsiye ettiği şekilde 10 yıl ömür ve uygun saklama koşulları göz önünde bulundurulmalıdır. Eğer lastik 2 yıl önce üretilmiş ve doğru şekilde saklanmış ise, doğru kullanım ile 8 yıllık daha ömrü var demektir.

Bridgestone lastik ömrü kaç km?

Lastik, diş derinliği 1,6 mm’den az ise, mutlaka yenisi ile değiştirilmelidir. Düzensiz veya anormal aşınmaları engellemek için düzenli olarak (10.000 km ‘de bir) lastiklerin yerini değiştirin.

C sınıfı lastik nedir?

Islak zeminde mükemmel tutunma, yağışlı havalarda araç kullanırken daha kısa fren mesafesi anlamına gelir. Örneğin standart bir C sınıfı sedan otomobilde C sınıfı bir lastik B sınıfı lastiğe göre 2.6 metre daha uzun mesafede durur. Bu oran A sınıfı ile G sınıfı arasında 18 metreye kadar çıkmaktadır.

Bir lastiğin ömrü kaç km?

Belirlenmiş olan koşullarda binek araçların lastiklerinin kullanılması, herhangi bir darbe almamış olmasıyla 50 bin ila 80 bin kilometre arasında lastik ömründen bahsetmek mümkün. Tabii bu durum lastiğin diş derinliği, plastik şeritlerinin durumu ve kullanımı noktasında da değişkenlik gösterebilmektedir.

Araba lastik yazlık mı kışlık mı nasıl anlaşılır?

Kış lastiklerini diğer lastiklerden ayıran bazı özellikler vardır: sırt kauçuğu, diş derinliği, sırt deseni ve keskin uçlar. Soğuk havalarda yaz lastiklerinin kauçuk sırtı sertleşir ve yeterli çekiş sağlayamaz. Keskin uçlar ve lastik sırtında bulunan binlerce yarık ise buzda çekişi kolaylaştırır.

4 mevsim lastik olduğunu nasıl anlarız?

Lastiğin gerçek dört mevsim lastiği olup olmadığını yanağındaki işaretlerden anlayabilirsiniz. M+S ve Kar tanesi işaretleri var ise lastik kış koşulları için onaylanmış gerçek bir dört mevsim lastiğidir.

Bir oto lastiğin ömrü ne kadardır?

Maksimum 10 yıl Lastiklerin raf ömrü üretim tarihinden itibaren on yıldır. Diyelim ki bir lastik üretim tarihinden itibaren onuncu yılını doldurdu fakat hala kullanılabilir durumda görünüyor ve hatta diş derinliği 1,6 mm’ye kadar aşınmamış durumda.

You might be interested:  Sık sorulan: Lassa Lastik Üretim Tarihi?

Lastik değişimi ne kadar sürer?

Bununla birlikte, mahallenizdeki lastik bayinizde yaptırırsanız, işlem 20 dakika gibi kısa bir sürede tamamlanabilir. Asıl önemli nokta hazırlıklı olmaktır, üstelik yaz lastiklerinden kış lastiklerine sorunsuzca geçmenizi sağlayacak bazı mükemmel ipuçları sunuyoruz.

Lastik tabanı neden bozulur?

Lastik havalarının fabrika verilerinden daha fazla şişirilmesi bu tip aşınmaya neden olur. Bunun sonucunda ise lastiğin taban kısmının ortası daha fazla aşınırken kenarları çok daha az aşınarak dengesiz bir aşınma meydana gelir. Lastiğin yere temas alanı da azaldığından dolayı yol tutuş azalır.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Adblock
detector