Contents
- 1 Run flat lastik nasıl anlaşılır?
- 2 Run flat lastik ne işe yarar?
- 3 Run flat lastik ne kadar gider?
- 4 Lastikte run flat ne demek?
- 5 SSR lastik ne demek?
- 6 Run flat mi normal mi?
- 7 Patlamayan lastik ne demek?
- 8 Lastikte XL ne anlama gelir?
- 9 Run flat lastik nasıl şişirilir?
- 10 XL lastik gerekli mi?
- 11 Hangi lastik patlamaz?
- 12 Rof lastik ne demek?
- 13 Run flat lastik nasıl çalışır?
- 14 DriveGuard lastik nedir?
- 15 Tubeless lastik ne demek?
Run flat lastik nasıl anlaşılır?
Aracınızda RFT lastik olup olmadığını anlamanız için öncelikle, aracınızın bagajını kontrol edin. Bagajınızın döşemesinin altında stepme veya lastik tamir kiti bulunuyorsa aracınızda fabrika çıkışı Run Flat lastik bulunmuyor. Stepne veya lastik tamir kiti bulunmuyorsa aracınızda RFT lastik bulunma ihtimali vardır.
Run flat lastik ne işe yarar?
Run flat teknolojisiyle üretilmiş lastikler, aracınızın acil durumlarında, hakimiyetinizi daha iyi kontrol etmenizi, hava basıncında ani düşüm olması durumunda güvenli şekilde yola devam etmenizi sağlar. Çok yağmurlu havalarda, lastiğiniz zedelense bile yedek lastik değişiminle uğraşmanıza gerek kalmaz.
Run flat lastik ne kadar gider?
-Soru: Lastik basınç kaybı uyarısı aldıktan sonra ne kadar uzağa sürebilirim? Cevap:Araç üreticisi aksini belirtmediği sürece Bridgestone Run Flat lastiklerle 80 km boyunca 80 km/s hızla sürüşe devam edebilirsiniz.
Lastikte run flat ne demek?
Patlasa dahi, maksimum 80 km/h hızla 80 – 100 km daha yola devam edebilen lastikler, RunFlat olarak adlandırılır.
SSR lastik ne demek?
SSR sistemi Continental tarafından özellikle alçak profilli lastikler için geliştirilen ve halen lastiklerin tüm standart jantlarla uyumlu olmasını sağlayan bir runflat teknolojisidir. ContiSeal™ Continental tarafından geliştirilen, hasarlı lastik sırtını tamir etmek için tasarlanmış bir teknolojidir.
Run flat mi normal mi?
Sorunuzla ilgili olarak, run flat lastikten normal lastiğe geçilmesi mümkündür; ancak değişime gitmeden önce mutlaka bir BMW bayisine danışmanızı tavsiye ediyoruz. Son olarak, eğer run flat lastik yerine normal lastik takarsanız aracınızda stepne lastik bulundurmayı unutmayın.
Patlamayan lastik ne demek?
Özgün adı “run on flat tyre” olan ve Türkçede “ patlamayan lastik ” olarak kullanılan lastikler; patlasa dahi uzun bir süre daha yol alma imkanı sağlayan lastiklere verilen isimdir. Ayrıca RFT lastikler hafif yapıları ile yakıt tasarrufu konusunda da verimli olur ve nitrojen ile doldurulabilir.
Lastikte XL ne anlama gelir?
Aynı ebattaki bir başka lastiğe oranla daha fazla yük taşıyabilirler. Güçlendirilmiş lastiklerin yanağında “RF” harfleri, ekstra yük lastiklerinin ise “ XL ” harfleri bulunur. Güçlendirilmiş ve XL lastikler, standart lastiklere oranla daha yüksek hava basıncı gerektirir.
Run flat lastik nasıl şişirilir?
Hazır hale getirilen fitil deliğe sokularak delik kapanır. Lastik yüzeyinde kalan kısım ise kesilerek atılır. Yapıştırıcının kuruması beklenilir ve lastiğe hava pompalanır. Tamir edilen lastiğin basınç değeri standart hale getirilir.
XL lastik gerekli mi?
XL lastiklerin takviyeli yanakları daha sert olduğundan stabil sürüş ve viraj alma kabiliyetleri daha fazladır. XL lastiklerin direksiyon tepkileri daha başarılıdır. Frenleme, ani kalkış gibi lastiğe yük bindiren durumlarda şekillerini daha iyi korur ve denge sağlarlar. Normal lastikli araçlara XL takılabilir.
Hangi lastik patlamaz?
Patlasa dahi yol alabilecek şekilde tasarlanan RFT lastikler oldukça güçlendirilmiş yanak bölgesi sayesinde bir süre boyunca havasız da yol alabilme özelliğine sahiptir. Bu sayede seyir halindeyken lastik patlasa dahi run flat lastikler aracı en yakın servise götürebilecektir.
Rof lastik ne demek?
Kelime anlamı “düz koşu” olan bu özellik lastiğin hareket halinde patlasa dahi sarsılmadan düz bir şekilde yoluna devam edebilmesini ifade etmektedir. Run Flat lastiklerin özelliği teker patlasa dahi yol alabilmesidir.
Run flat lastik nasıl çalışır?
Run Flat Lastikler Nasıl Çalışır? Run flat lastiklerdeki en büyük fark, bir lastik patlaması olsa bile aracınızı desteklemeye devam eden takviyeli bir yan çeper yapısına sahip olmalarıdır. Sürüşe güvenle devam etmenizi sağlayan güçlendirilmiş yanaklar kullanılmıştır.
DriveGuard lastik nedir?
Aracınıza Özel. DriveGuard, TPMS olarak da bilinen Lastik Basınç İzleme Sistemi ile donatılmış, her binek araçla uyumlu kullanılabilen komple bir güvenlik çözümüdür. TPMS lastiğin içindeki hava basıncını takip etmek için tasarlanmış bir sistemdir. Bu sistem araçtaki alıcıya bir sinyal göndererek çalışır.
Tubeless lastik ne demek?
Tubeless lastik, geleneksel bir lastiğe çok benzer; elbette, içinde tüp olmaması dışında. Lastikteki hava, hava geçirmez bir conta kullanılarak jant ile lastiğin kendisi arasında tutulur. Hava, iç lastiğin içindeki basıncı değiştirir ve lastiklerin daha düşük basınçlarda çalışmasını yaygın hale getirir.