Soru: Plastik Boya Nasıl Kullanılır?

Plastik boyaya su katılır mı?

Evet silikonlu boyaya su katabilirsiniz. Bu boyanın üzerinde miktarca su eklemesi yapabilir ve daha sonrasında boyalarınızı duvarlarınız için hazır hale getirebilirsiniz.

Duvar boyası nasıl inceltilir?

– Plastik su bazlı boya 1/ 10 ölçekte su ilavesi gerektirir. – Tavan su bazlı boya 1/10 ölçekte su ilavesi gerektirir. – Slikonlu iç cephe su bazlı boya 1/ 10 ölçekte su ilavesi ile inceltilir. – Dekoratif dış cephe boyası 1/10 ölçekte su ilavesi ile inceltilir.

Boya yaparken nelere dikkat etmeli?

Kolay ve dayanıklı bir boyama için yüzeydeki eski boya ve kağıt kalıntıları çıkartılmalı, yüzey zımparalanıp oluşan tozlar silinmeli. Kir ve lekeler deterjanlı su ile temizlenip bu kısımlar kurutulmalı. Küçük çatlak ve delikler uygun bir macun ile doldurulmalı ve ardından tüm yüzeye astar uygulaması yapılmalı.

Iz bırakmadan boya nasıl yapılır?

Fırçalardan gelen izleri önlemek için akılda tutulması gereken birkaç nokta vardır:

  1. Doğru boya türünü kullanın.
  2. Doğru türde fırçalar kullanın.
  3. Boyarken hızınızı artırın.
  4. Yüzeyinizin astarlandığından ve boyanmaya hazır olduğundan emin olun.
  5. Birkaç kat boya kullanmayın.
  6. Farklı fırça teknikleri kullanın.
You might be interested:  Plastik Saksı Nasıl Delinir?

10 kg plastik boyaya ne kadar su katılır?

Ölçü birimi olarak ta dediğim gibi on kilogramlık bir boyanız varsa içine 2 litre su katacaksınız.

20 kg iç cephe boyasına ne kadar su katılır?

Bir kova 20 kg boya için ortalama 1.5 lt su katılarak iyice karıştırılmalı. Bu oran boya kutularının üzerinde %10 diye geçer ama duvardan duvara fark eder. İlk kat biraz daha koyu olmalı, daha az inceltmek gerekir.

Yağlı boyayı nasıl inceltilir?

Sentetik boya nasıl inceltilir?: Yağlı boya sadece sentetik tiner ile inceltilir. Sentetik, kokusuz tiner de kullanılabilir. Yağlı boyanın içine yaklaşık olarak %10 tiner konur. Yağlı boya tiner karışım oranı ambalajının arkasında yazar.

Iç cephe boyasına tiner katılır mı?

Yanlış 1: Her Boyayı İnceltmek İçin Tiner Kullanılmalı Geçmiş yıllarda inceltici olarak daha çok tiner kullanılıyordu. Fakat artık su bazlı yani diğer adıyla akrilik boyalar oldukça fazla kullanılıyor. Diğer bir deyişle boyanızı kesinlikle tinerle inceltmelisiniz diye bir şey yok!

Kurumuş duvar boya nasıl çözülür?

Bir kova sıcak suya bir miktar deterjan veya sabun ekleyin. Köpük oluşana kadar suyu karıştırın. Yumuşak bezi sabunlu suya batırarak nemlendirin ve boyalı alanları silin. Boyanın hafifçe kurumuş kısımlarının çıkması için biraz ovmak gerekebilir.

Boya yapılırken cam açılır mı?

Gerek su bazlı gerekse solvent boya yaparken camlar açılır. Solvent içerikli boya yapılırken yoğun tiner kokusunun giderilmesi ve kuruma süresinin kısaltılması amaçlanır. Su bazlı boyalarda ise boyanın daha kısa sürede kuruması amaçlanmaktadır.

Iç cephe boyası nasıl olmalı?

Eğer iç cephe duvarlarında herhangi bir değişiklik yapma niyetindeysen, ilk işin silikon bazlı astar boya edinmek olmalı. Yüzeyin su emici özelliğini azaltan astar boyalar, kendisinden sonra uygulanacak boyanın tüketimini azaltarak tasarruf etmeni sağlar.

You might be interested:  Soru: Plastik Kar Zinciri Nasıl?

2 kat boya ne zaman atılır?

Su bazlı duvar boyalarının 2. katı fabrika tavsiyelerine göre 5-6 saat sonra atılır. Fakat, boya üreticileri ortalama bir sıcaklık derecesine göre bu süreyi yazarlar. Yani, ortam sıcaklığı 25-35 derece arasında bir mekânda boyanın ikinci katı 2 -3 saat sonra da yapılabilir.

Iz bırakmadan duvar nasıl boyanır?

En önemli detay doğru fırça ve rulo seçimi olmakla beraber aynı zamanda doğru kullanımıdır. İz bırakmadan duvar boyası yapmak için fırçayı boyaya batırdıktan sonra fazla gelen boyayı, boya eleği yardımı ile ruloyu elek üzerinde gezdirerek almalısınız. Böylece fazla alınan boyayı tekrar kovaya aktarmış olursunuz.

Boya neden dalga dalga olur?

Dalga dalga olmasındaki kasıt büyük bi ihtimalle kötü bir boya sürülmesinden astarsız boya sürülmesinden veya yeteri kadar katsayısı uygulanmadığından dolayı boyanın böyle dalga dalga olmasına sebeptir.

Boya yaparken rulo izi neden olur?

Rulo ve fırça izleri boyanızı duvarlarınıza sürerken yanlış uygulama yaparken, seçmiş olduğunuz boyanın kalitesinden ya da fırçanızdan dolayı oluşan izlerdir. Boyanız da fazla inceltici yani su veya tiner kullandıysanız bu hata da duvarlarınızda izlere neden olacaktır.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Adblock
detector