FAQ: Diş Teli Lastik Nasıl Takılır?

Diş teli lastiği kaç ay takılır?

Braket kullanımı hastanın diş yapısına ve kullanıma göre 6 ay -3 sene gibi bir zaman alabilir. Braketler özel bir yapıştırıcı ile dişlere takılır. Ardından braketlerin içine ark teli denen bir tel geçirilir.

Diş teli varken diş nasıl fırçalanır?

Ortodonti tedavisi görenler diş tellerine zarar vermemek için kesinlikle yumuşak uçlu, küçük başlı ve düz diş fırçası kullanmalıdır. Elektrikli (şarjlı) diş fırçaları da orta hızda kullanıldığında diş telleri için güvenlidir. Sadece fırçanın sert kısımlarının braketlere çarpmamasına dikkat edilmelidir.

Diş lastiği ne sıklıkla değiştirilir?

Bu da tedavi süresinin uzamasına neden olabilir. Lastikler yapıları gereği gevşemeye müsaittir. Bu nedenle 24 saatte bir değiştirilmesi gerekir.

Diş teli takılan lastik ağrısı nasıl geçer?

Diş Lastiği ve Diş Teli Ağrısı Nasıl Geçer?

  1. Ağız içindeki sürtünmeyi veya sürtünme nedeniyle meydana gelen tahrişi azaltmaya yardımcı olmak için ağrılı bölgelere ortodontik balmumu koymak.
  2. Reçetesiz ağrı kesici ilaç almak.
  3. Geçici bir rahatlama sağlamak için topikal anestezi uygulamak.
You might be interested:  Windforce Lastik Ne Malıdır?

Diş teli lastiği neden takılır?

Ortodonti tedavisinde diş teli lastiğinin kullanım amacı, dişlerin istenilen yönde hareket ederek bozuklukların bu hareketler sayesinde onarılmasıdır. Dişler arasındaki ilişkiyi iyileştirmek için diş teli lastiği kullanılmaktadır.

Diş teli lastiği 3 16 ne demek?

İntraoral Ağıziçi Elastik- Diş Teli Lastiği – 3/16 İnch ( 4,8mm) – 3,5 Oz (100 Gr ) – Med / Heavy. Çenelerin ve/veya dişlerin birbirlerine göre konumlarını düzeltmek amacıyla, dişlerin üzerine hasta tarafından kolayca takıp çıkarılabilen lastiklerdir.

Diş teli Fırçalanmazsa ne olur?

Tel tedavisi sırasında dişler düzenli fırçalanmazsa braketlerin çevresinde beyaz lezyonlar oluşabilir. Bunlar, dişlerin çürümeden önceki safhasıdır. Bu durum farkedildiği zaman dişler çok iyi fırçalanmaya başlanırsa çürüklerin ilerlemesi durabilir.

Diş teli takılmadan önce diş taşı temizliği yapılır mı?

İlk önce ağzınızdaki tüm çürük dişlerin tedavisi ve gerekirse diş taşı temizliği yapılacak. Daha sonra ortodontistiniz sizin fotoğraflarınızı ve gerekirse ölçülerinizi alacaktır. Eğer tedavi amaçlı daimi diş çekimi yapılacaksa diş teli takılmadan önce çekim yapılacak. Ve diş teli takmak için hazırsınız.

Diş teli varken diş temizliği yapılır mi?

Ortodontik tedavi gören hastaların en çok dikkat edeceği husus diş teli temizliğidir. Diş teli temizliği; diş çürüklerini, diş eti iltihaplarını ve oluşabilecek diğer komplikasyonları önler. Diş teli kullanan hastalar her gün düzenli olarak dişlerini temizlemelidir.

Diş teli lastiği varken neler yenmez?

Jelibon, sakız ve lokum gibi braketlere ve dişlere yapışan yiyeceklerden uzak durulmalıdır. Elma, armut gibi sert meyveleri ve biftek, pizza gibi yiyecekleri keserek, dilimleyerek küçük parçalara ayırarak yemeye özen gösterilmelidir. Braketleri ve telleri yerinden oynatacağı için çerez yememek gerekir.

Diş teli lastiği hangi renk olmalı?

En çok tercih edilen renkler ise; sarı, gri, mor, yeşil, pembe, fuşya ve mavidir. Bu renkleri lastik şeklinde yada braketlerde istediğiniz gibi diş teli olarak kullanabilirsiniz.

You might be interested:  Hızlı Cevap: 175 65 R14 Lastik Havası Ne Olmalı?

Diş teli üst dudak şeklini değiştirir mi?

Diş teli tedavisinde bilinen en büyük yanlışlardan biri de diş telinin dudak şeklini değiştirdiği düşüncesidir. Takılan tel dudak şeklini bozmaz tam aksine dudak şeklini onarır. Bu tedavi yöntemiyle beraber çapraşık ve biçimsiz dişler onarılacağı için dudak şekli de estetik bir şekle bürünecektir.

Diş teli ağrısı kaç güne geçer?

Braketler ilk takıldığında bir miktar rahatsızlık hissedebilirsiniz ancak bu his 3 gün içinde azalarak geçecektir.

Yeni takılan tel ağrısı nasıl geçer?

Asetaminofen ve ibuprofen gibi reçetesiz satılan ağrı kesiciler diş teli ağrısını dindirmek ve kontrol altına almak için genellikle yeterlidir. Bu aspirinsiz ağrı kesiciler ve steroid olmayan anti-inflamatuvar ilaçlar (NSAİ) diş teli ağrısı için en etkili bulunan ağrı kesicilerdir.

Diş teli lastiği hangi dişlere takılır?

Üstteki bir dişten alttaki iki dişe üçgen oluşturacak şekilde takarız bu lastikleri. Alt dişleriniz önde ise; genelde alt ön bölgeden üst arka bölge dişlerine doğru kuvvet uygulayan lastikler kullanırız. Alt dişlere geriye üst dişlere de öne doğru kuvvet uygulamış oluruz bu lastiklerle.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Adblock
detector