FAQ: Oto Lastik Raf Ömrü Ne Kadardır?

Araba lastiğinin ömrü kaç yıldır?

Maksimum 10 yıl Lastiklerin raf ömrü üretim tarihinden itibaren on yıldır. Diyelim ki bir lastik üretim tarihinden itibaren onuncu yılını doldurdu fakat hala kullanılabilir durumda görünüyor ve hatta diş derinliği 1,6 mm’ye kadar aşınmamış durumda.

Lastik tarihi eski olursa ne olur?

Eski tarihli lastikler doğru koşullarda saklandığı sürece, yeni tarihli lastiklerle aynı sonuçları vermektedir. Lastik firmalarının garantileri de, 8 yaşa kadar olan lastikler için fatura tarihinden itibaren 2 yıl olarak (maksimum ürün yaşı 10 yıl) uygulanmaktadır.

Kış lastikleri kaç yıl kullanılabilir?

Genel olarak bir kış lastiğinin 4 sezon kullanılabilir olması düşünülebilir.

Oto lastik son kullanma tarihi nerede yazar?

Dış lastiklerin de bir son kullanma tarihi vardır bunu unutmamalısınız. Lastiklerin üretim tarihi dış lastik üzerindeki 4 rakamdan oluşur. ilk iki rakam lastiğin üretildiği haftayı, son iki rakam ise yılını verir.

Araba lastikleri kaç yılda bir değiştirilmeli?

On seneden eski tüm lastikler (yedek lastikler dahil) artık kullanılmamalı ve yeni lastiklerle değiştirilmelidir.

Lastik ömrünün bittiği nasıl Anlaşilir?

Lastiğinizdeki çukurlara diklemesine yerleştirin. 1 lira veya 50 kuruşun dışındaki altın renkli kaplama 3-4 milimetre civarındadır. Eğer ki paranın dışındaki bu altın halkayı görebiliyorsanız lastiğinizin değişim zamanı gelmiştir.

You might be interested:  Soru: Tigar Nasil Bir Lastik?

Tarihi eski lastik alınır mı?

Eğer lastik 2 yıl önce üretilmiş ve doğru şekilde saklanmış ise, doğru kullanım ile 8 yıllık daha ömrü var demektir. Ülkemizde araç altında lastiklerin 3-5 yıl kullanıldığını dikkate alırsak, bayilerden lastik alırken 5 yıldan daha eski üretim tarihi olan lastikleri almamaya özen gösteriniz.

Kış lastiğinde tarih önemli mi?

Lastiklerin tarihinden daha önemli bir konu lastiğin depolama şeklidir. Uygun koşullarda saklanmayan lastik üretim tarihi yeni bile olsa depoda uygun koşullarda saklanan lastikten daha kötü durumda olabilir. Unutmayın; En önemli tarih üretim tarihi (DOT) değil, lastiklerin araca takıldıkları tarihtir.

Lastik tarihi muayeneden geçer mi?

Araç Muayenesinde Lastik Tarihi Önemli Mi? Lastikler üretim tarihinden itibaren ortalama 5 yılda özelliğini kaybetmeye başlar. Üretim tarihi çok eski olan lastikler yola daha az tutunur, uzun frenleme ve yol sesi artışı gibi şikayetlere sebep olur. Araç muayenesinde lastik tarihi incelenmez.

Binek araç lastikleri kaç km değişir?

Tabii lastik ömrünün kaç kilometre olduğu ise yine yukarıda verilen birçok etmene bağlı olarak değişkenlik göstermektedir. Belirlenmiş olan koşullarda binek araçların lastiklerinin kullanılması, herhangi bir darbe almamış olmasıyla 50 bin ila 80 bin kilometre arasında lastik ömründen bahsetmek mümkün.

7 yıllık kış lastik kullanılır mı?

iyi markalarda yaz lastikleri veya 4 mevsim lastiklerinde maksimum ömür 10 yıl olarak belirtilir. kış lastiklerinin hamurlanın farklı olmasından ötürü ömürleri maksimum 6 yıldır.

4 mevsim lastik kaç km gider?

Dört mevsim lastiklerin raf ömrü 10 yıl olarak belirtilir. Ancak araca takılan lastiklerin en fazla 70.000 kilometreye ulaşıldığında değiştirilmesi gerekir. Araç 35.000 kilometreye ulaştığında lastik bakımı önerilir.

Lastik yaşı nasıl anlaşılır?

Lastiğin üretim tarihi de dikkat edilmesi gereken konulardan bir tanesi. Lastiğin üzerinde oval bir çerçevenin içerisinde 4 haneli bir sayı göreceksiniz. Bunlardan ilk iki hanesi, lastiğin yılın kaçıncı haftasında üretildiğini son iki hanesi ise hangi yıl üretildiğini gösterir.

You might be interested:  Sık sorulan: Bisiklet Lastik Basıncı Ne Olmalı?

Bridgestone lastiğin üretim tarihi nasıl anlaşılır?

Yine lastiğin dış yüzeyinde DOT yazısını bulmanız gerekir. Ancak diğer lastiklerin aksine 4 haneli değil d e 8 haneli bir sayı göreceksiniz. Bu sayının son 4 hanesi sırasıyla üretim haftası ve yılını ifade eder. Aynı şekilde Bridgestone marka lastik üretim tarihini de bu şekilde öğrenebilirsiniz.

Lastik Dot ne demek?

DOT: LASTİK ÜRETİM TARİHİNİ TESPİT ETMENİZİ SAĞLIYOR. Lastikler kullanılmadıklarında bile eskir: Zaman içerisinde hamur kaçınılmaz olarak sertleşir ve kavrama kabiliyetini yitirir. Bu son derece basit: Üretim tarihi lastik yanağındaki DOT denilen kodlarla belirtilir.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Adblock
detector