FAQ: Kışlık Lastik Ne Zaman Takılır 2019?

Kışlık lastik ne zaman takılır 2020?

2020 -2021 zorunlu kış lastiği uygulaması tarihleri 1 Aralık – 1 Nisan tarihleri arasında kış lastiği kullanmak yolcu ve eşya taşıyan araçlar için yasal bir zorunluluk. Şehirler arası yük ve yolcu taşıyan ticari araçlar için zorunlu kış lastiği uygulaması 1 Aralık’ta devreye girecek.

Ankara’da kışlık lastik ne zaman takılır?

Şehirlerarası yolcu ve yük taşıyan araçlar için zorunlu olan kış lastiği uygulaması 1 Aralık günü devreye girecek. 1 Aralık 2020 ve 1 Nisan 2021 tarihleri arasında uygulanacak olan zorunlu kış lastiği uygulamasının şartlarına uymayan vatandaşlara para cezası verilecek.

Binek araçlar kış lastiği takmak zorunda mı?

Yük ve yolcu taşımacılığı yapanlar dışındaki hususi araçlar için uygulama zorunlu değil ancak can ve mal güvenliğiyle sorunsuz seyahat için kış şartlarında tüm araçlarda kış lastiği kullanılması gerekiyor.

Yazlık Lastik ne zaman takilir 2020?

Araçlarda yaz lastiklerinin yasal olarak 1 Nisan itibari ile kullanılmaya başlanması gerekiyor. Araç sahiplerinin sürüş güvenliği açısından yolculuğa çıkmadan önce mutlaka kış lastiklerinin yerine yaz lastiklerini taktırmaları gerekiyor.

You might be interested:  FAQ: Lastik Gibi Köfte Nasıl Yapılır?

Kar tipi lastik ne zaman takılır?

Tebliğe göre, Türkiye’de tescil edilmiş olsun veya olmasın, şehirlerarası kara yollarında yolcu ve eşya taşımalarında kullanılan taşıtlarda her yılın 1 Aralık ile takip eden yılın 1 Nisan tarihleri arasında kalan 4 aylık dönemde kış lastiği kullanılması zorunlu.

Arabaya kış lastiği ne zaman takılır?

Şehirler arası yük ve yolcu taşıyan ticari araçlar için kış lastiği takma zorunluluğu her yıl olduğu gibi bu yıl da 1 Aralık’ta başlayacak. Buna göre, yolcu ve eşya taşımalarında kullanılan araçlar her yıl 1 Aralık ile 1 Nisan tarihlerinde zorunlu olarak kış lastiği kullanacak.

Ankara’da kış lastiği zorunlu mu?

5- Valiliğimizin 14.11.2017 tarih ve 179 sayılı kararı uyarınca İlimiz sınırları içerisinde faaliyet gösteren yolcu ve eşya taşımasında kullanılan ticari araçlarda da 01 Aralık 2017 – 01 Nisan 2018 tarihleri arasında kış lastiği kullanılması zorunludur.

Kış lastiği ne zaman takılır ne zaman çıkarılır?

Şehirlerarası yük ve yolcu taşıyan ticari araçlar için kış lastiği uygulaması, her yıl olduğu gibi bu yıl da 1 Aralık 2019 tarihinde başlayıp 1 Nisan 2020 tarihinde sona erecektir.

Kış lastiği kaç derece?

Yasal kış lastiği zorunluluk tarihini bir kenara bıraktığımızda, kış lastiklerini çıkarma zamanını hava sıcaklıkları tüm gün 7 santigrat derecenin üzerinde olmaya başladığı zaman diyebiliriz.

Kış lastiği takma zorunluluğu hangi araçları kapsıyor?

Resmi Gazete’de kış lastiği zorunluluğuna yönelik verilen bilgilere göre, Kamyon, çekici, tanker ve otobüs türü araçların tahrikli dingilleri üzerindeki tüm lastiklerinin; kamyonet, minibüs ve otomobillerin tüm lastiklerinin; ayrıca seyir esnasında değiştirilmek zorunda kalınan lastiklerin yerine takılacak lastiklerin

2020 kış lastiği zorunlu mu?

Kış lastiği takma zorunluluğu 1 Aralık’ta başlayacak ve 1 Nisan 2021’e kadar devam edecek. Kurala uymayan araçların sürücülerine 776 lira ceza kesilecek. Söz konusu ceza, Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından açıklanacak yeniden değerleme oranı çerçevesinde 1 Ocak 2021 itibarıyla güncellenecek.

You might be interested:  Petlas Lastik Üretim Tarihi Nasıl Anlaşılır?

Kimler kış lastiği takacak?

Kamyon, çekici, tanker, otobüs gibi büyük araçların tahrikli dingilleri üzerindeki tüm lastikleri ile kamyonet, minibüs ve ticari otomobillerin araca monteli tüm lastiklerinin yanı sıra, seyir esnasında değiştirilmek zorunda kalınan lastiklerin yerine takılacak lastiklerin de kış lastiği olması zorunlu.

Yazlık lastik ne zaman takilir?

Ülkemizde tescil edilmiş olsun veya olmasın, şehirlerarası karayollarında yolcu ve eşya taşımalarında kullanılan taşıtlarda her yılın 1 Aralık ile takip eden yılın 1 Nisan tarihleri arasında kalan dört aylık dönemde kış lastiği kullanılması zorunludur. Yaz lastikleri her yıl 1 Nisan’dan itibaren takılmalıdır.

Araba lastik yazlık mı kışlık mı nasıl anlaşılır?

Kış lastiklerini diğer lastiklerden ayıran bazı özellikler vardır: sırt kauçuğu, diş derinliği, sırt deseni ve keskin uçlar. Soğuk havalarda yaz lastiklerinin kauçuk sırtı sertleşir ve yeterli çekiş sağlayamaz. Keskin uçlar ve lastik sırtında bulunan binlerce yarık ise buzda çekişi kolaylaştırır.

Yaz lastiği yağmurda kayar mı?

Yaz lastikleri sıcak havalarda düzensiz yıpranmaya karşı daha dayanıklıdır. Yaz lastikleri ıslak ve kuru zeminlerde daha kısa mesafede durabilmeyi sağlar. Kış lastikleri ise karlı havalarda, buzlu ve yağmurlu kaygan zeminlerde standart lastiğe oranla çok daha iyi fren mesafesi sağlanmasından dolayı etkili olmaktadır.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Adblock
detector